fra. SMILJAN KOŽUL BLAGOSLOVIO AUTOKLUB SIGET

 

Autoklub Siget kao i njegovi djelatnici s vedrinom su dočekali poštovanog i najomiljenijeg Hrvatskog karizmatika, svećenika i fra. Smiljana Kožula, iz novozagrebačke crkve sv. Križa u Sigetu.

   U našim molitvama, naglasili smo važnost povezanosti svih djelatnika, njihovih obitelji kao i članova Autokluba Siget te u prve redove stavili naše zajedništvo i poziv na svetost života. Zazvali smo Božji blagoslov kako bi: poštivali jedni druge, bili korektni i uzorni članovi našeg društva koje je u velikoj krizi, te kako bi mir, sreća i zadovoljstvo ponovno bili na licima naših građana.

 

Treba naglasiti kako nakon nekoliko tragičnih smrti nekih djelatnika i njihovih obitelji, svi djelatnici jednom mjesečno prisustvuju svetoj misi u crkvi sv. Križa u Sigetu za zdravlje svih djelatnika i njihovih obitelji kao i za zdravlje te sigurnost u vožnji svih 35.000 članova.

Posebno smo se molili za smanjenje broja tragično nastradalih hrvatskih vozača kojih je u 2017. godini bilo 22.656 .

 

 

Nakon molitve, fra. Smiljan krenuo je u blagoslov svih prostorija našeg Autokluba, te je uz njegov pristanak slikano nekoliko fotografija nama za svetost i uspomenu na koje smo izrazito ponosni.

Fra. Smiljan Kožul (magistar teologije), dugogodišnji je pastoralac, osnivač pokreta za obraćenje i mir te osnivač Radio Marije. Na talijanskom državnom radiju, fra. Smiljan bio je punih 10 godina urednik emisije na hrvatskom jeziku. Od 2000. godine stalni je suradnik na Hrvatskom Katoličkom Radiju, te često drži seminare za unutarnje oslobođenje. Iscjeljuje u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Austriji, Njemačkoj i Švicarskoj.

Župljani ga opisuju kao velikog čovjeka i prijatelja.

 

Nakon molitve i blagoslova, naš Predsjednik dr.sc. Damir Škaro pozvao je sve djelatnike i poštovanog fra. Smiljana, na ugodno druženje uz kavu i sok, te nam je cijeli događaj svakako ostao u lijepom i ugodnom sjećanju.

Kao počasnog gosta ovog blagoslova veliko nam je zadovoljstvo bilo i ugostiti proslavljenog zlatnog olimpijca, Dubravka Šimenca.