DR.SC. DAMIR ŠKARO OSOBNI IZASLANIK PREDSJEDNICE RH NA 3. KONGRESU SPORTSKOG TURIZMA

Kongres na nacionalnoj razini kao Festival sporta i turizma, realizira se pod pokroviteljstvima Ureda Predsjednice Republike Hrvatske, Zadarske županije i Grada Zadra.

Predsjednik Autokluba Siget, dr.sc. Damir Škaro na ovom je kongresu  još jednom imao čast biti osobni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, doktorice političkih znanosti, gospođe Kolinde Grabar-Kitarović te otvoriti kongres riječima:

Turizam kao sve moćnija grana gospodarstva doživljava posljednjih desetljeća velike promjene. Porastom standarda u Svijetu, turiste sve manje zadovoljava pasivni odmor, „prženje“ na suncu, cjelodnevno kupanje i monotono opuštanje na plažama. Opći je trend da turisti traže aktivnost i sadržaje tijekom svog odmora. Zbog toga posljednjih godina bilježimo kod nas veliki porast nautičkog turizma, te turizma u gradovima koji obiluju kulturnim i drugim društvenim sadržajima. Turizam i sport svuda u svijetu idu ruku pod ruku. U Hrvatskoj imamo pozitivne primjere korištenja sporta kao poticaja razvoju turizma, ali potencijali su znatno veći. Ponajprije iz razloga što je Hrvatska već poznata u svijetu kao sportska velesila, a u posljednjih godina taj status dobivamo i u turizmu.